Ny Rapport Impossible burger og andre kødalternativer - en holistisk analyse
NOAH udgiver rapport om kunstigt kød og andre alternative proteinkilder: Impossible burger og andre kødalternativer - en holistisk analyse.
***
Vi hører meget om, at vi skal til at spise fødevarer, som er produceret af kød-imiterende metoder, fordi det skulle imødegå klimakrisen. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvad disse fødevarer egentlig er lavet af og om det er en mere bæredygtig produktion.
Der er flere produkter på markedet i dag, men endnu er der ikke kød-imiterende fødevarer som er skabt ved hjælp af GMO. Nu ønsker et amerikansk firma at få lov til at sælge deres fødevareprodukt, som har et indhold af GMO-gær. Andre biotekvirksomheder udtaler at de vil gøre noget tilsvarende - også i Danmark. Men hvad er det egentlig vi sætter tænderne i, hvis vi spiser disse nye fødevarer? Hvad er ingredienserne og er ingredienserne faktisk mere bæredygtige, hvis man ser på den allerede eksisterende dokumentation?
Det vil NOAH finde ud af, og vi lancerer nu denne rapport om emnet:
https://noah.dk/materialer/rapport-impossible-burger
***
Spørgsmål som vi kommer ind på i rapporten:
- Er de industrielt forarbejdede fødevarer bæredygtige når det gælder forsigtighedsprincippet?
- Er industrielle fødevarer med GMO-proteiner sikre og bæredygtige?
- Er ultraforarbejdet vegansk mad sikkert og bæredygtigt?
- Er konventionelt dyrkede grøntsager sikre og bæredygtige?
- Hvad er Fermenterede planteproteiner?
- Hvor meget sænkes klimaaftrykket hvis vi spiser vegetarisk kost, 49%, 50% eller 66%?
- Hvor meget sænkes klimaaftrykket hvis vi spiser vegansk kost, 50% eller 66% eller 75%?
- Kan mikroalger revolutionere vores fødevareforsyning?
- Når man anvender industriel "præcisionsfermentering", kan gær og bakterier ombygges til at producere animalske proteiner. Der vil dog skulle bruges nye genomiske teknikker (NGT GMO). Er det fremtiden?