Brasilien
Foto: Carolina C. | Friends of the Earth Brasilien

Klimaforandringer Det sydlige Brasilien står under vand

Nedbørsmængder, der normalt falder på et halvt år, regnede ned over regionen på få uger.

17. maj 2024 · Kl. 13:49 Nyhed

I det sydlige Brasilien er flere millioner mennesker lige nu drevet på flugt af oversvømmelser. I provinshovedstaden Porto Alegre er NOAHs søsterorganisation Friends of the Earth Brasilien også ramt af vandmasserne.

Lucia Ortiz, der er koordinator i organisationen forklarer, hvordan de for første gang har oplevet klimaflygtninge i hobetal vandre rundt på oversvømmede gader og motorveje med de få ejendele de kan bære og trækkende med deres husdyr: 

- Nogle venter på hustage i dagevis på at blive reddet, eller kan ikke forlade deres hjem for at få mad og vand, mens de frygter plyndringer og vold, der eskalerer i denne kaotiske situation. De klimaforandringer, vi gerne ville undgå for den næste generation, oplever vi i dag, her og nu, fortæller hun.

Friends of the Earth Brasilien deltager aktivt i at redningsarbejdet blandt andet med organisering af uddeling af fornødenheder, og de har brug for al den hjælp de kan få.

Mens Friends of the Earth Brasiliens kontor ligger under vand, og hele organisationen er engageret i redningsarbejde, suppekøkkener og så videre, hæver de samtidig blikket og deler dette budskab: 

- Vi er nødt til at tackle klimakrisen. Dette er en nødsituation. Og løsningen på krisen er ikke nye teknologier eller velgørenhed fra store virksomheder og deres markedsføringskampagner om bæredygtighed. I stedet skal vi gøre op med den kolonialistiske, ekstraktivistiske model, og støtte kravene fra dem, der er hårdest ramt. Vi skal stoppe udvidelsen af det industrielle landbrug og støtte småbønder og oprindelig befolkning i deres kamp for retten til jord. 

 NOAH samler ind til redningsarbejdet

 Du kan støtte Friends of the Earth Brasiliens redningsarbejde via NOAHs MobilePay 114019 eller via  bankoverførsel til vores konto i Fælleskassen: 8411 0002005853. Skriv "Brasilien" i forbindelse med overførslen, så sørger vi for at sende pengene videre.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!