Miljøsk Vi spilder CO2 og tager maden ud af munden på verdens fattige
Det nye nummer af Miljøsk er på gaden
Vidste du, at for hvert kilo mad, som vi smider ud, går der fem gange så meget tabt længe før, at maden overhovedet når vores køleskabe?
Vidste du, at Danmark er noget nær en topscorer på den globale scene kun overgået af USA og Finland, når det drejer sig om at forbruge ressourcer til at tilvejebringe den mad, som vi spiser, kasserer og spilder?
Vidste du, at op mod halvdelen af den mad, der bliver produceret i EU og USA, aldrig bliver spist? Og vidste du, at for 30 år siden var denne mængde kun halvt så stor, mens den for 100 år siden var stort set ikke-eksisterende?
Et miljømæssigt ... og socialt problem
Den menneskeforvaltede fødekæde er blevet ineffektiv. Vi sætter os på fælles ressourcer som land og vand og dyrker mad, som vi ikke spiser, men smider ud igen. Det er en udvikling, der har store konsekvenser for både den globale opvarmning og for den globale landsby.
Det nye nummer af tidsskriftet Miljøsk sætter fokus på den globale madskandale, madspild i Danmark og resten af den vestlige verden ... og meget mere.
Smagsprøven indeholder Den globale madskandale af verdens førende ekspert på madspild – den engelske historiker og forfatter Tristram Stuart, Biodiversitet og fødevaresikkerhed – to sider af samme sag af dr. scient og international frivillig i Indien Eva Munk-Madsen samt bladets leder.