- Rapport
- 16 sider
Hvem bestemmer, hvad vi spiser?
Om drivkræfterne bag og konsekvenserne af det europæiske fødevaresystem.
- ISBN: ISBN 978−87−93536−46−3
- Emner: Madsuverænitet Food Sovereignty
Der er akut behov for et grønt og retfærdigt fødevaresystem, men udviklingen og udbredelsen af det agroindustrielle landbrugssystem fortsætter på trods af konsekvenserne for miljø, klima og mennesker. Magtfulde aktører holder hånden under det industrielle landbrug med udgangspunkt i en politisk og økonomisk ideologi, der resulterer i miljømæssige, sociale og økonomiske kriser. Udviklingen dikteres af agroindustrielle interessenter, der har større fokus på profit end på at skabe et retfærdigt og bæredygtigt fødevaresystem. Men udviklingen er ikke tilfældig. Denne briefing sætter fokus på drivkræfterne bag landbruget:
#1 Landbrugspolitik for de største uden miljøhensyn
#2 Global handel øger markedsadgangen for de største
#3 Koncentration og konsolidering: Mere ejerskab til de få
#4 Lobbyisme: Et magtmiddel for agroindustrien
#5 Produktionsmønstre ødelægger naturgrundlaget
#6 En kost baseret på overforbrug